fbpx
Implementatie systemen

Implementatie systemen

Er zijn verschillende goede “Applicant Tracking Systemen” (ATS’en) op de markt. Maar welk systeem past het beste bij uw bedrijf? En als u een keuze heeft gemaakt, hoe haalt u er het maximale effect uit?

Xapax ondersteunt u in verschillende fases van het keuze- en implementatieproces:

  • keuzeproces om het best passende systeem te selecteren. Xapax weet wat er mogelijk is. Daardoor kunt u samen met Xapax een realistisch eisenpakket opstellen en het systeem kiezen dat het beste bij uw bedrijf past;
  • inrichting van het ATS, zodat het uw specifieke proces ondersteunt;
  • begeleiding bij het maken van koppelingen met andere systemen die u in gebruik heeft;
  • trainen van de eindgebruikers, zodat zij het systeem leren gebruiken op een manier die past bij uw bedrijfsdoelstellingen.

Staat u voor de keuze voor een systeem? Heeft u al een systeem gekozen en wilt u het perfect inrichten voor uw organisatie? Of wilt u het gebruik effectiever maken? Neemt u dan contact met mijn op!

Ervaring: projecten

Implementatie Carerix bij Maintec, Teqoia en Oceanwide

De werkmaatschappijen van Humares werken allemaal met verschillende ATS / CRM systemen. Hoewel er een flinke overlap was in de doelgroepen van de verschillende bedrijven van Humares, bleef de cross-selling daarom beperkt. Het bedrijf besloot om te gaan werken met 1 centrale, open database, van waaruit de eigenheid van de verschillende bedrijven wel gewaarborgd diende te blijven. Voor het inrichten van dit systeem, Carerix, werd een projectgroep en een stuurgroep ingericht, waarin Hans Scheers beide plaats nam. Met een focus op het commerciële proces heeft hij bijgedragen aan een succesvolle inrichting en implementatie. Belangrijkste wapenfeiten:

  • algemene inrichting, passend bij het specialisme van de werkmaatschappijen. Meerdere bedrijven binnen 1 inrichting, het technische specialisme en de inrichting van het internationale wervingsproces van Maintec waren enkele van de uitdagingen;
  • Inrichten van diverse koppelingen met leveranciers van externe systemen (multi-poster, e-mail mailing pakket, feedback systeem, de eigen websites, portalen voor urenregistratie)
  • Overleg met de leverancier voor aanpassingen aan het systeem
  • Training en begeleiding van eindgebruikers
  • Advies aan de interne organisatie voor wijzigingen in de inrichting