Recruitment website

Als werkgever met een wervingsbehoefte heeft u een goede recruitment website nodig. Deze website is veel meer dan een digitale folder. U wilt hem namelijk gebruiken om (veel en goede) sollicitanten te werven!

Allereerst moeten potentiële nieuwe werknemers de site kunnen vinden. Verschillende collega’s moeten grote hoeveelheden vacatures kunnen plaatsen. Sollicitanten moeten gemakkelijk en efficiënt kunnen solliciteren. Ook als ze van diverse externe bronnen (vacaturesites, social media, Google) komen.

Structuur, koppelingen en zoekmachine optimalisatie (SEO) zijn essentieel in de opzet van een goed presterende recruitment site. De ‘motor’ is de vacature sectie. Vacatures die uiteraard ook te vinden zijn op diverse jobboards. Door de sollicitatie af te handelen op de eigen site, houd je zicht op de herkomst van sollicitaties. Sollicitaties, die automatisch in het Apllicant Tracking System verwerkt worden. Daardoor kunt u snel de juiste actie met de sollicitanten ondernemen.

Wat kan Xapax betekenen voor uw recruitment website?

Xapax kan de bouw van uw recruitment website begeleiden:

  • Aansturen van de web bouwer. Vanuit de ervaring met meerdere succesvolle recruitment websites.
  • Begeleiden van het creatieve proces. Beeld en geluid moeten aansluiten bij uw merk!
  • Het schrijven van de teksten die kandidaten verleidt om voor uw bedrijf te kiezen.

Binnen Maintec, Teqoia en Oceanwide ben ik erin geslaagd om jaarlijks 11.000 sollicitaties binnen te halen en deze te verwerken in de onderliggende systemen.