Recruitmentsystemen

Er zijn verschillende goede recruitmentsystemen, ofwel “Applicant Tracking Systemen” (ATS’en) op de markt. Maar welk systeem past het beste bij uw bedrijf? En als u een keuze heeft gemaakt, hoe haalt u er het maximale effect uit? Xapax ondersteunt u in verschillende fases van het keuze- en implementatieproces:

 • selecteer het best passende recruitmentsysteem voor uw bedrijf. Xapax weet wat er mogelijk is. Daardoor kunt u samen met Xapax een realistisch eisenpakket opstellen en het systeem kiezen dat het beste bij uw bedrijf past;
 • richt het ATS zo in, dat het uw werving optimaal ondersteunt;
 • begeleiding bij het maken van koppelingen met andere systemen die u in gebruik heeft;
 • trainen van de eindgebruikers, zodat zij het systeem leren gebruiken op een manier die past bij uw bedrijfsdoelstellingen.

Staat u voor de keuze voor een systeem? Heeft u al een systeem gekozen en wilt u het perfect inrichten voor uw organisatie? Of wilt u het gebruik effectiever maken? Neemt u dan contact met mijn op!

Tooling

U kunt uw werving in veel gevallen veel effectiever maken door gebruik te maken van beschikbare tools. Vaak zijn ze te integreren in verschillende recruitmentsystemen. Daarnaast zijn ze bijna altijd los te gebruiken.

Wilt u advies hoe u uw werving kunt verbeteren en welke tools in uw geval zinvol kunnen zijn, neem dan contact met mijn op!

Lees ook mijn blog over recruitmentsystemen voor uitzendbureaus.

Ervaring: projecten

U wilt uw wervingsprocessen verbeteren. Daarvoor wilt u het best passende recruitmentsysteem voor uw bedrijf hebben. Dan wilt u ondersteuning door iemand die uw bedrijf snapt en die zonder omwegen zorgt voor een passende inrichting. Door regelmatig contact te onderhouden met leveranciers van  recruitmentsystemen weet Xapax wat er mogelijk is. Bovendien hebben wij ervaring met de inrichting en implementatie:

Keuze en implementatie Tigris bij Talect

Recruitmentsystemen: TigrisTalect is een jong, snel groeiend uitzend-, detacherings- en werving & selectiebureau. Om hun groei te kunnen ondersteunen, hadden zij behoefte om hun processen goed te organiseren. 

Xapax heeft hen begeleid in het maken van de keuze die uiteindelijk gevallen is op Tigris. Vervolgens heeft Xapax de inrichting en implementatie begeleid in een kort en praktisch traject.

 • Eerst heeft Xapax met Talect de basisinrichting bepaald, die paste bij de strategie en inrichting van Talect.
 • Vervolgens is een eenvoudige koppeling ingericht met de backofficepartij die de verloning voor Talect uitvoert.
 • Daarna zijn we begonnen om het systeem stap voor stap verder te verbeteren en uit te breiden. Hierdoor worden de consultants van Talect steeds beter ontzorgd.

Implementatie Carerix bij Maintec, Teqoia en Oceanwide

Recruitmentsystemen: Carerix

De werkmaatschappijen van Humares (tegenwoordig TecqGroep) werken allemaal met verschillende ATS / CRM systemen. Hoewel er een flinke overlap was in de doelgroepen van de verschillende bedrijven van Humares, bleef de cross-selling daardoor beperkt. Het bedrijf besloot om te gaan werken met 1 centrale, open database, van waaruit de eigenheid van de verschillende bedrijven wel gewaarborgd diende te blijven. Voor het inrichten van dit systeem, Carerix, werd een projectgroep en een stuurgroep ingericht. Hans Scheers nam in beide plaats. Met een focus op het commerciële proces heeft hij bijgedragen aan een succesvolle inrichting en implementatie. Belangrijkste wapenfeiten:

 • algemene inrichting, passend bij het specialisme van de werkmaatschappijen. Meerdere bedrijven binnen 1 inrichting, het technische specialisme en de inrichting van het internationale wervingsproces van Maintec waren enkele van de uitdagingen;
 • inrichten van diverse koppelingen met leveranciers van externe systemen (multi-poster, e-mail mailing pakket, feedback systeem, de eigen websites, portalen voor urenregistratie);
 • overleg met de leverancier voor aanpassingen aan het systeem;
 • training en begeleiding van eindgebruikers;
 • advies aan de interne organisatie voor wijzigingen in de inrichting.